Arròs amb carabassa
Aquesta recepta agrada a 1 persones
Categoria: Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Estació:
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Valoració: Encara no te valoracions
Etiquetes: Arròs Carabassa Carbassa Rissotto
Tipus de plat: Risotto
Estació:


Dificultat: Fàcil
Valoració: Encara no te valoracions

Etiquetes: Arròs Carabassa Carbassa Rissotto

Ingredients
- 1/2 litre de caldo (el que més us agradi, vegetal o de pollastre)
- 500gr. de carabassa
- 1 ceba (al gust)
- 2 grills d'all
- 220gr. d'arròs de gra rodó
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- Pebre blanc
- Sal
- 50gr. de parmesà ratllat (o formatge al gust)
Utensilis
Paella
Elaboració
Tallar la ceba i l'all ben petit.
Amb la mica d'oli a la paella, sofregir la ceba i l'all.
Abocar a la paella el caldo.
Afegir la carabassa pelada i tallada a daus, l'arròs, salt i pebre.
Coure a foc lent fins que l'arròs s'hagi begut tot el caldo.
Afegir el formatge ratllat i remenar-ho.
Empletar i servir calent.
Amb la mica d'oli a la paella, sofregir la ceba i l'all.
Abocar a la paella el caldo.
Afegir la carabassa pelada i tallada a daus, l'arròs, salt i pebre.
Coure a foc lent fins que l'arròs s'hagi begut tot el caldo.
Afegir el formatge ratllat i remenar-ho.
Empletar i servir calent.

http://www.receptes.cat/recepta3472/arros_amb_carabassa
Arrós al cava

Ingredients
- 350g d'arròs
- 350ml cava
- 350ml brou carn
- 1 ceba picada
- 75cl nata líquida
- 100 g formatge rallado
- 1 cullerada de mantega
- mitjà manojo de julivert picat
- 12 rodanxes de calamar fresc
- olie
- sal
Com fer arrroz al cava
Primer, ofeguem la ceba en una paella amb un chorrito d'oli i la cullerada de mantega. Passat un minut afegim l'arròs i sofregim.
Una vegada sofregit agreguem el cava i deixem fins que es reduïsca per complet a foc mitjà.
A continuació afegim el brou de carn ja calenta a poc a poc i ho deixem coure entre 15-20 minutos. Rectifiquem la sal i 2 minuts abans que acabe la cocció afegim el formatge rallado i la nata líquida, el mitjà manojo de julivert ben picat i removem bé i llest.
Finalment salteamos les rodanxes de calamar amb una mica d'oli i sal.
Emplatamos com veiem a la foto i servim en de seguida, decorem amb una línia de reducció de vinagre de módena.
Primer, ofeguem la ceba en una paella amb un chorrito d'oli i la cullerada de mantega. Passat un minut afegim l'arròs i sofregim.
Una vegada sofregit agreguem el cava i deixem fins que es reduïsca per complet a foc mitjà.
A continuació afegim el brou de carn ja calenta a poc a poc i ho deixem coure entre 15-20 minutos. Rectifiquem la sal i 2 minuts abans que acabe la cocció afegim el formatge rallado i la nata líquida, el mitjà manojo de julivert ben picat i removem bé i llest.
Finalment salteamos les rodanxes de calamar amb una mica d'oli i sal.
Emplatamos com veiem a la foto i servim en de seguida, decorem amb una línia de reducció de vinagre de módena.
Arrós De Vigilia (Dels Tres Punyats)
Ingredients
60 g de frisuelos60 g de llenties
60 g de fesols blancs (mongetes)
60 g d'arròs blanc
150 g de fesols verds
1 tomàquet madur rallado
4 fulles de bledes
2 carxofes
1 nap
2 carlotes
2-3 creïlles xicotetes
3 cullerades soperes d'oli d'oliva
Pimentón, sal
Elaboració
Posar els llegums en aigua la nit anterior.
Llavar i tallar les verdures, a excepció de les creïlles, que les afegirem a la cocció més tard.
En una olla posar a bullir tots els llegums juntament amb les verdures. Portar a ebullició i baixar a foc suau durant 50-60 minuts.
Pelar, llavar i tallar les creïlles en grillons. Afegir a l'olla.
Mentrestant, en una paella posar a calfar les 3 cullerades soperes d'oli i sofregir el tomàquet madur rallado. Una vegada sofregit, agregar el pimentón, removent per a evitar que es creme. Afegir a l'olla.
Afegir també l'arròs i mantenir a foc suau durant 20 minutos més. Assaonar al gust.
Servir calent.
Posar els llegums en aigua la nit anterior.
Llavar i tallar les verdures, a excepció de les creïlles, que les afegirem a la cocció més tard.
En una olla posar a bullir tots els llegums juntament amb les verdures. Portar a ebullició i baixar a foc suau durant 50-60 minuts.
Pelar, llavar i tallar les creïlles en grillons. Afegir a l'olla.
Mentrestant, en una paella posar a calfar les 3 cullerades soperes d'oli i sofregir el tomàquet madur rallado. Una vegada sofregit, agregar el pimentón, removent per a evitar que es creme. Afegir a l'olla.
Afegir també l'arròs i mantenir a foc suau durant 20 minutos més. Assaonar al gust.
Servir calent.
http://blog.tudiet.com/arroz-de-vigilia-o-de-los-tres-punaos-de-la-vega-baja-tu-mesa/
Arrós Calder
- ingredients (4 comensals)
400 grams. d'arròs
2 ñoras
3 cabeces d'alls
200 grams. d'oli d'oliva
2 tomàquets madurs
1 mújol del mar menor de Múrcia de mig quilo aproximadament
1 gallineta de mig quilo
Mitjà quilo de nero i rap
200 grams. de llagostins del mar menor (Múrcia) o en defecte d'açò de quisquillasfrescas
1 rovell d'ou
ix
pebre
1 creïlla xicoteta cuita
Com fer Recepta
Posem al foc amb la meitat de l'oli d'oliva, una olla de ferro (típica i especial del calder) o en si no fóra possible, una d'alumini.Quan l'oli d'oliva estiga ben calenta, es fregeixen les ñoras. Les traiem ja fregides i tirem els caps de peix. Les traiem i llavors tirem el tomatepelado i picat. Fregim aquests últim uns 5 minuts i afegim dos litres d'aigua.
Piquem en el morter les ñoras fregides i una cabeça d'alls crus, les tirem en l'olla, i deixem coure 5 minuts. I en aquest brou coem el peix tallat en rodanxes gruixudes i harinado amb sal.
Separem el peix una vegada cuit, en una font, i ho posem prop del foc perquè no es refrede. Traiem una tassa d'aquest brou i en el brou restant, després d'haver-ho provat de sal, s'afig l'arròs i ho deixem coure uns 20 minutos a foc lent
Uns minuts abans de finalitzar la cocció es col·loquen els llagostins per sobre de l'arròs
Primer es menja l'arròs, després se serveix el peix amb una salsa d'ajoaceite (veure a continuació)
http://www.regmurcia.com/servlet/s.Sl?sit=c,543,m,1216&r=ReP-4335-DETALLE_REPORTAJESABUELO
ARRÒS MELÓS DE MAGRE, CARXOFES I BOLETS
Després d'uns dies de, crec que merescut descans, ací estic una altra vegada amb vosaltres. Molts dels plats que apareixen en este blog es troben en tràngol de desaparició. Es tracta de cuina modesta, estesos en una zona limitada i subjecta al mig, però crec que amb mèrits suficients com per a satisfer al més exigent paladar amb què el cuiner o cuinera siga mitjanament eficient. Fixar-vos hui com, amb 4 coses, prepararem un arròs consistent, senzill i molt barat.
Per a 4 persones
300 g d'arròs
8 trossos de magre
2 carxofes
4 alls tendres
100 g de bolets (com ara no hi han, les he agafat congelades)
2 tomaques
2 litres d'aigua o millor caldo de carn
1 manollet jolivert
Safrà
Oli d'oliva
Sal
Per a 4 persones
300 g d'arròs
8 trossos de magre
2 carxofes
4 alls tendres
100 g de bolets (com ara no hi han, les he agafat congelades)
2 tomaques
2 litres d'aigua o millor caldo de carn
1 manollet jolivert
Safrà
Oli d'oliva
Sal
Salar el magre. Pelar carxofes, tallar-les en 8 trossos cada una i deixar-les en un bol amb aigua i unes gotes de llima per a evitar s'ennegrisca. Pelar i tallar els alls tendres. Netejar els bolets i trossejar-les. Pelar i picar les tomaques. Sofregir bé, en un calder, si és possible de ferro, els trossos de magre, després continuar amb la carxofa, els alls tendres i els bolets. Afegir la tomaca i el jolivert picats. Quan estiga tot sofregit, regar amb l'aigua o caldo i deixar bullint a foc lent uns 15 minuts. És hora de tirar l'arròs, rectificar de sal, agregar el safrà i coure a foc mitjà uns 18 minuts. Servir de seguida.
ARROS EN SEPIA
Ingredients: 1/2 kg. de sepia, 1/2 d'arros, 1 ceba picada, pebrera molta, jolivert, sal, oli i aigua.
Una vegada neta i trossejada la sepia, es posa al foc junt a l'oli. Es sofrig i quan està cuita se li tira la ceba ben picada, la pebrera molta, el jolivert, la sal i l'arros; es mescla tot i se li afig l'aigua. Es remena be per a que no es quede res pegat i es deixa coure.
ARRÒS MELÓS DE SÉPIA AMB VERDURA

Per a 4 persones
300 g arròs
3 sépies mitjanes
100 g bajoquetes
100 g pésols
Espinacs
2 carxofes
1 tomaca ratllada
2 alls
1 creïlla xicoteta
Pebre roig
½ pimentó roig
Jolivert
Safrà i Sal
2 litres aigua o caldo de peix
ARRÒS MELÓS AMB POLP
Per a 4 persones necessitarem:
Un polp d'1 kg aproximadament
8 cues de gamba
2 penques
300 g arròs
1 tomaca madura
2 nyores
2 Alls
Unes branquetes de jolivert
Safrà
Poc menys de 2 litres de caldo de peix
2 Carxofes
Oli
Sal
ARRÒS NEGRE DE CALAMARSÓ
Ja hem dit altres vegades que els plats realitzats en les barques de pesca solien tindre limitat tant ingredients com condiments. El plat de hui és un clàssic de la cuina marinera que podrem trobar tant en barris de pescadors, a bord de les barques de pesca i també en les cartes de molts restaurants . Un calder de ferro i ingredients frescos faran d'esta senzilla recepta un menjar deliciós.
Ingredients per a 4 persones:
Netegem els calamarsons, els llevem la barca i salem. En un calder de ferro sofregir a foc lent els alls, la ceba i la tomaca, tot bén picat i per eixe orde. Afegim els calamarsons i sofregir igualment a foc lent uns 10 minuts. Tirem el pebre roig, la tinta i l'arròs i li donem unes voltes durant un parell de minuts mes per a que es mesclen tots els ingredients. Finalment, abocar el caldo de peix bullint. Quan alce el bull, afegir el safrà, rectificar de sal i deixar coure a foc mitjà durant uns 17 minuts. Apagar el foc, tapar i deixar reposar uns 3 minuts. Ens ha de quedar un poc melós
Ingredients per a 4 persones:
400 g d'arròs
½ kg de calamarsons
1.4 litres de caldo de peix
1.4 litres de caldo de peix
2 bolsetes de tinta de calamar
2 dents d'all
l ceba
1 tomaca gran
1 culleradeta de pegre roig
1 culleradeta de pegre roig
Oli d'oliva
Safrà
Safrà
http://desdelsaladar.blogspot.com.es/2008/04/arrs-negre-de-calamars.html
No hay comentarios:
Publicar un comentario